Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

''ΔΙΠΡΟΣΩΠΙΑ''
 
                                                


Γεια σε όλους σας. Είμαστε και πάλι κοντά σας!Το θέμα μας είναι η διπροσωπία. Φυσικά και δεν αναφέρομαι σε κάποια ασθένεια. Αναφέρομαι καθαρά στην υιοθέτηση προσωπείων που οι άνθρωποι κάνουν συνειδητά.

Η ''διπροσωπία'' λίγο πολύ έχει να κάνει με τους ρόλους που παίζουμε καθημερινά. π.χ. ο ρόλος του πλούσιου, ο ρόλος του έξυπνου, ο ρόλος του νταή.

Πολλοί χρησιμοποιούν αυτά τα προσωπεία και ακόμη πιο πολλά για να διεκδικήσουν πράγματα. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι σωστό ούτε και λάθος όμως. Π.χ. παίζοντας το ρόλο του χαζού μπορείς να καταλάβεις πολλά πράγματα για τους άλλους ανθρώπους. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να το κάνεις και συνήθειο όμως.

Ας πάμε σε κάτι πιο συγκεκριμένο όμως και ας αφήσουμε τα γενικά. Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι ένα πολύ δύσκολο κομμάτι . Όμως σίγουρα κανείς(σχεδόν) δεν μπορεί να ζει χωρίς αυτές.

Έχεις γνωρίσει τον άνθρωπό σου, είτε αυτός είναι ο/η σύντροφος είτε είναι ο/η φίλος/η. Τον εμπιστεύεσαι δίχως να υπάρχει αύριο.

Η ''διπροσωπία'' όσον αφορά το φιλικό κομμάτι μπορεί να εκφραστεί με τους εξής τρόπους:

1)Ο/η ''φίλος/η'' σου που με την πρώτη ευκαιρία θα πει ένα σωρό πράγματα σε κάποιον τρίτο είτε για να σε αδικήσει είτε για να ενδυναμώσει τον εγωισμό του. Αυτό είναι ένα πολύ άσχημο φαινόμενο που το αντιμετωπίζει κανείς από πολύ μικρή ηλικία. Μέχρι και στα γεράματα. Και εκεί είναι που δεν καταλαβαίνεις το ''γιατι''. Γιατί σε κάνει παρέα αυτός ο άνθρωπος. Είναι πολύ εύκολο να το καταλάβεις όμως αυτό. Απλώς ήσουν ο άνθρωπος που μπορούσε να τον στηρίξει όπως έπρεπε. Απλώς του φαίνεται μεγάλο φορτίο αυτό και ζηλεύει το πως αντιμετωπίζεις εσύ τις καταστάσεις.

2) Αχχ..Τα  ερωτικά..Αυτά τα ερωτικά έχουν καταστρέψει πολλές φιλίες. Το να είσαι φίλος με κάποιον αρκετό καιρό σημαίνει ότι σου εμπνέει εμπιστοσύνη.Τυφλή κιόλας. Δεν περιμένεις να κάνει κάτι εις βάρος σου. Όμως έρχεται και η στιγμή που το κάνει. Νιώθει μια έλξη για τον σύντροφό σου. Και κάνει διάφορες κινήσεις πίσω από την πλάτη σου. Είτε ο σύντροφος ανταποκριθεί είτε όχι, είναι το ίδιο πλήγμα και στις δύο περπτώσεις. Παίζει παρα πολύ καλά το ρόλο του φίλου πάντως αν εσύ δεν καταλάβεις τίποτα. Και γι'αυτό υπάρχει εξήγηση. Η ίδια ίσως μάλλον. Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν είσαι τόσο καλά με τον/την σύντροφό σου. Πετάς στα σύννεφα. Του κακοφαίνεται και πρέπει οπωσδήποτε να σου χαλάσει αυτό που ζεις εσύ για να το ζήσει ο/η ίδιος/α. Βέβαια τώρα μιλάμε για περιπτώσεις. Βεβαίως και όλοι οι άνθρωποι δε σκέφτονται έτσι.

Πάμε και στις ερωτικές σχέσεις όμως:

1) Πολλοί νομίζουν ότι με το να πουν ότι έχουν κάνει ό,τι πιο σουπερ ντουπερ w0w υπάρχει στον πλανήτη, θα καταφέρουν να κερδίσουν κάποιον. Το θέμα είναι ότι οι περισσότεροι το καταφέρνουν. Παρ'όλα αυτά το εν λόγω άτομο δεν έχει κάνει (σχεδόν) τίποτα από όσα λέει. Και εσύ όταν το διαπιστώνεις νομίζεις ότι τα έχεις με ψυχάκι. Ειλικρινά την συγκεκριμένη προσποίηση αδυνατώ να την διανοηθώ.

2) Μπορεί να γίνεται χαλί να τον/την πατήσεις. Αλλά??? ΝΑΙ μπορεί να μην είναι και ο άνθρωπος που νομίζεις ότι είναι. Μπορεί να έχει και τις περιπετειούλες του/της. Έτσι εξηγείται και το προσωπείο του/της καλού/καλής συντρόφου. Είναι για να καλυφθούν άλλα πιο ''πονηρά'' πράγματα. Και όταν τα μαθαίνεις παθαίνεις ένα μικρό εγκεφαλικό.

Το θέμα με όλα αυτά τα προσωπεία είναι ότι χάνεται η εμπιστοσύνη. Όχι με τους συγκεκριμένους ανθρώπους, γιατί εδώ που τα λέμε καμένα χαρτιά είναι. Γενικότερα με τους ανθρώπους. Καλό είναι να ζούμε σε τέτοιες καταστάσεις και να μαθαίνουμε και κάτι καινούργιο για τον κόσμο μας, έτσι ώστε να αντιμετωπίζουμε λίγο πιο προσεκτικά άλλες. Βέβαια δεν αργούμε πολλές φορές να οδηγηθούμε στην υπερβολή. Και αυτό το κομμάτι θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Ναι!Όλη μας η κοσμοθεωρία διαλύεται. Νομίζαμε ότι όλα ήταν καλά. Μήπως το ότι ήταν όλα καλά θα έπρεπε να μας προβληματίσει λίγο? Όχι πολύ. Λίγο, τόσο δα. Δεν χάθηκε και όλος ο κόσμος πάντως. Άνθρωποι πάνε και έρχονται σε αυτή τη ζωη. Δε θα μείνουμε σε αυτόν τον ένα ή τους δύο που φρόντισαν να φορέσουν ''μάσκα''.


Υ.Γ: Λίγοι άνθρωποι το έχουν στη φύση τους αυτό: να τιμούν χωρίς φθόνο τον ευτυχισμένο φίλο τους. (Αισχύλος, 525-456 π.Χ., αρχαίος τραγικός ποιητής, Αγαμέμνων)

Δική σας, Αγγελίνα..





                           ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΗ;

                                                

Το θέμα μας αυτή τη φορά θα έχει κοινωνικό περιεχόμενο. Η ιδέα ήταν της Σάρας και γι'αυτό και χαίρομαι που μοιράζεται το blοg μαζί μου. Έχει κατεβάσει πολύ ωραίες ιδέες και το σημερινό της θέμα είναι εκπληκτικό. Βέβαια το θέμα που επέλεξα εγώ δεν έχει να κάνει τόσο με την ευαισθητοποίηση, όσο με την προσοχή που πρέπει να υπάρχει.

 Κυβερνοχώρος ή πιο απλά internet. Όλοι ξέρουμε ότι ο κόσμος του internet κρύβει πολλούς κινδύνους. Δεν είναι και τόσο αθώος. Ακόμα και εμείς ως blοg είναι εύκολο να σας οδηγήσουμε στον κίνδυνο είτε κάνοντας προπαγάνδα είτε δίνοντας υποσχέσεις που απαιτούν κάποιο αντίτιμο. Το θέμα όμως είναι να μην πέσετε στην παγίδα και να έχετε μάτια ορθάνοιχτα.Όμως θα σας μιλήσω για έναν πιο συγκεκριμένο κίνδυνο. Γιατί τυχαίνει να έχω και εγώ αλλά και κοντινά μου άτομα μια πιο άμεση επαφή με αυτόν.

 Στο internet, λοιπόν, υπάρχουν ένα σωρό σελίδες που σου δίνουν τη δυνατότητα να φτιάξεις λογαριασμό και να συνομιλείς με διάφορα άτομα. Είτε γνωστά είτε άγνωστα. Πιο διαδεδομένη από όλες είναι αυτή του facebook.Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι έχουμε δημιουργήσει προφίλ. Καλό, χρυσό δε λέω. Με έχει βοηθήσει πολύ στην επικοινωνία μου με άτομα. Ναι, μιλάω και με αγνώστους και έχω γνωρίσει και κάποιους από αυτούς. Αγόρια και κορίτσια. Όμως υπάρχει ένα γενικότερο θεματάκι με τον τρόπο διαχείρησης. Δηλαδή όταν ακούω σχόλια του τύπου "Το internet/facebook ευθύνεται για ότι κακό συμβαίνει (π.χ. αποξένωση) " εκνευρίζομαι. Οχι, δεν ευθύνεται κανένα από τα δύο. Το θέμα είναι να μάθεις να το χρησιμοποιείς.

 Ας μπω όμως στο ψητό για να μην σας κουράζω. Γιατί όλα αυτά είναι λίγο πολύ αυτονόητα.

 Το θέμα απευθύνεται κυρίως σε εμάς. Κορίτσια και γυναίκες, γιατί όπως και να το κάνουμε είμαστε κομματάκι πιο ευάλωτες. Ψέυτικα ή ακόμα και αληθινά προφίλ μπορούν να σε οδηγήσουν στην καταστροφή. Ή μήπως οδηγείσαι μόνη σου; Είναι πολλές οι κοπέλες οι οποίες στέλνουν γυμνές φωτογραφίες σε άγνωστους ή και γνωστούς. Αυτό που με νευριάζει δεν είναι ότι τις στέλνουν αλλά το οτί παραπονιούνται και στενοχωριούνται για τον εκβιασμό που ασκεί αυτός ο οποίος έχει λάβει αυτές τις φωτογραφίες. Αυτός τις ζήτησε και εκείνες απλώς δέχονται να τις στείλουν. Και ok επιλογή σου είναι να τις στείλεις, δεν θα σε κρίνω εγώ γι'αυτό.Αλλά λίγη υποψία δεν υπάρχει; Γιατί μου φαίνεται παράλογο να μην υπάρχει. Το υλικό που του στέλνουν μπορεί να κυκλοφωρήσει παντού. Ο τύπος μπορεί να σε εκβιάσει με οποιονδήποτε τρόπο και εσύ απλώς μετά έρχεσαι αντιμέτωπη με διάφορες διαδικασίες και ξοδεύεις άσκοπα το χρόνο σου για αυτήν την απερισκεψία. Και όχι μόνο αυτό. Οι ανασφάλειες αυξάνονται. Αυτό γιατί θα νιώσεις ότι έγινες ρεζίλι. Γιατί να οδηγηθείς όμως στο συναίσθημα αυτό; Αδικείς τον εαυτό σου κατ'αυτόν τον τρόπο.

 Ένα ακόμα θεματάκι που προκύπτει με τις φωτογραφίες, είναι αυτό που οι κοπέλες ανεβάζουν ότι πιο προκλητικό έχουν τραβήξει. Δεν θα ασχοληθώ με το "γιατί". Απλώς δε με νοιάζει, καθώς υπάρχει αυτή η ελευθερία. Αλλά πάλι παρατηρώ δυσαρέσκεια. Οι φωτογραφίες είναι πολύ εύκολο να κλαπούν. Με αποτέλεσμα πάλι να κυκλοφωρούν οπουδήποτε.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Μόνο αυτό..Ας αρχίσουμε να βλέπουμε κάποια πράγματα με δυσπιστία. Δεν είναι κακό (αν υπάρχει μέτρο)

 Αυτά από εμένα. Τέρμα το κήρυγμα για σήμερα. Ελπίζω να έγινα κατανοητή. Πραγματικά στον βαθμό που πρέπει να τα βάλω με τον θύτη, τα βάζω, αλλά και το θύμα αν δε θέλει, θύμα δεν θα γίνει.

 Δική σας, Αγγελίνα..




                              Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΟΥ 
                                            

Το σημερινό θέμα σχετίζεται με τον κόσμο μου. Το λέει και ο τίτλος. Δεν ξέρω πως θα καταφέρω να το αναλύσω βέβαια. Είναι όλα διάσπαρτα στο μυαλό μου. Θα κάνω μια προσπάθεια πάντως.
Είναι ένα θέμα που με περιτριγυρίζει από παιδί. Ήμουν υπερβολικά αντικοινωνκή και ανασφαλής. Οι φίλοι..ήταν λίγοι και όχι καλοί. Είναι μέγα ψέμα το εξής γνωμικό: Η πιο αθώα ηλικία, είναι η παιδική. Τα παιδιά έχουν τον τρόπο τους να πληγώνουν και αυτός είναι χειρότερος από κάθε άλλον. Πολλά παιδάκια, λοιπόν, είχαν την τάση να πληγώνουν και εμένα με τον τρόπο τους και κάπως έτσι προέκυψε η αντικοινωνικότητα αλλά και η ανασφάλειά μου. Γιατί αρχικά, η επιθυμία μου να κάνω φίλους ήταν αχόρταγη. Στη συνέχεια όμως, απλώς εξαφανίστηκε. Όλα αυτά τα γεγονότα με ώθησαν στο να χρησιμοποιήσω ό,τι είχα και αυτό ήταν η φαντασία μου η οποία οργίαζε. Το αποτέλεσμα; Ήταν να χτίσω έναν άλλο κόσμο. ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ. Ήταν υπέροχος και κανένας θνητός, εκτός από εμένα, δεν μπορούσε να εισβάλει σε αυτόν. Η αρμονία ήταν κυρίαρχη, και αν κάποιες φορές έπαυε να είναι, παλεύαμε γι'αυτήν. Το θετικό της υπόθεσης, ήταν ότι στην αρχή αντιλαμβανόμουν τη διαφορά του πραγματικού κόσμου με τον δικό μου
.Παιρνάνε τα χρόνια και η αντίληψή μου αρχίζει να χάνει την αξία της. Αδυνατώ να ξεχωρίσω τι είναι αληθινό και τι όχι. Όλα μου φαίνονται ύποπτα και στη συνέχεια αδιάφορα. Οι βαθμοί πέφτουν και κάθε ενδιαφέρον για δραστηριότητες γίνεται σκόνη. Το μυαλό μου μοιάζει να σαπίζει. Πολύ σημαντικά πράγματα τα αφήνω στην τύχη τους. Επιπλέον ξεχνάω πολύ εύκολα, λες και η μνήμη μου είναι πλέον ικανή μόνο ως προς το βραχυπρόθεσμο κομμάτι της. Η αδιαφορία μου είναι πλήρης. Δε σκοτίζομαι καθόλου για το τι συμβαίνει γύρω μου.
Αλλά δε φταίει μόνο το παιδικό τραύμα. Απλώς δε μου αρέσει αυτός ο κόσμος. Ξέρω ότι δεν είναι όλα ρόδινα και πως αυτό είναι εγωιστικό. Θα έπρεπε να είμαι ευτυχισμένη με όλα όσα έχω και κατ'επέκταση συντονισμένη.Η ηλικία μου δε μου επιτρέπει να σκέφτομαι κατ'αυτόν τον τρόπο. Όμως καταφέρνω να παραβιάζω πάντα αυτόν τον κανόνα.Πρέπει να βρω οπωσδήποτε τη λύση του προβλήματος. Μόνο εγώ μπορώ να το κάνω και θα τα καταφέρω. Θα το παλέψω πάλι με ό, τι έχω, αυτή τη φορά όμως θα βρω έναν πιο αποτελεσματκό τρόπο.

Δική σας, Αγγελίνα..




            ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ => ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ
                                               


                                                    

Γεια σε όλους και όλες. Επιστρέψαμε δυναμικά. Αντιμετωπίζουμε σε μεγάλη συχνότητα τεχνικά προβληματάκια γιατί δεν έχουμε και σούπερ-ντούπερ υπολογιστές, και αυτό μας προκαλεί μία καθυστέρηση. Παρ'όλα αυτά εμείς βρίσκουμε τον τρόπο να είμαστε κοντά σας.

 Αν και το παρακάτω άρθρο αφορά περισσότερο εμάς τα κορίτσια δεν θα προκαλέσει το ενδιαφέρον κάποιου αρσενικού :P Ωστόσο θα μπορούσε κάποιος από εσάς τα αγόρια να ρίξει μια ματιά γιατί μπορεί να μας καταλάβαιτε και καλύτερα.

 Λοιποοον... Οι περισσότερες από εμάς έχουμε ανασφάλειες. Βασικά όχι απλώς έχουμε, αλλά είμαστε η ανασφάλεια προσωποποιημένη. Ωστόσο μπορούμε να τις καταπολεμήσουμε. Είναι ένα κομμάτι δύσκολο, αλλά πιστεύω πως αξίζει η προσπάθεια. Αυτό γίνεται με την απόκτηση της αυτοεκτίμησης και κατ'επέκταση της αυτοπεποίθησης. Και αξίζει τον κόπο γιατί μόνο να κερδίσουμε και να διεκδικίσουμε μπορούμε από όλα αυτά. Από ένα αγόρι ως και μία σπουδαία δουλειά.

Όλη μας η ανασφάλεια προκύπτει από την έλειψη της αυτοεκτίμησης. Πρώτο και βασικό βήμα είναι να αποδεχτούμε αυτό που είμαστε. Είμαστε όπως είμαστε και υπάρχει λόγος. Κανένας δεν είναι άσχημος. Η ομορφιά είναι μία υποκειμενικη έννοια. Ο καθένας είναι όμορφος σε διαφορετικά μάτια. Π.χ Στην Ελίζα αρέσει ο νέος υπουργός οικονομικών, εμένα όμως δεν μου κάνει αίσθηση ως αντρας αυτός ο άνθρωπος. Και επειδή ανέφερα ένα παράδειγμα που είναι καθαρά από τη σκοπιά μου θα αναφέρω άλλο ένα. Π.χ Εμένα μ'αρέσει ο Γιώργος, εγώ όμως δεν αρέσω στον Γιώργο, αρέσω όμως στον Άρη.

Πρέπει να είναι αποδεκτά όλα τα παραπάνω γιατί είναι άκρως λογικά. Ας βρούμε όμως πρώτα τον τρόπο να αρέσουμε και εμείς στον εαυτό μας ωστέ να αρέσουμε και στους άλλους. Όχι μόνο εξωτερικά αλλα και εσωτερικά, γιατί η εσωτερική ομορφιά έχει τον τρόπο να δημιουργεί την εξωτερική. Αν εσύ υποτιμάς όλη την ώρα τον εαυτό σου θα είσαι μονίμως κατσουφιασμένη. Αυτό το συναίσθημα σου ασχημαίνει αυτομάτως το πρόσωπο. Φρόντισε λοιπόν να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου και μην τα βάζεις όλη την ώρα μαζί του. Επιπλέον, πιάνεις πολλές φορές τον εαυτό σου στον καθρεύτη να νιώθει ωραία με αυτό που αντικρίζει. Αλίμονο, όλες σχεδόν το κάνουμε αυτό. Αυτή την αίσθηση κράτα την για πάντα όχι μόνο για το σπίτι. Θα δεις πως θα ξεχυλίσει η αυτοπεποίθηση από μέσα σου. ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ!!! Μιλάμε για αυτοπεποίθηση και όχι για ναρκισσισμό, οπότε να είσαι σίγουρη ότι δεν θα το παρακάνεις.

 Αφού έχεις εφαρμόσει όλα τα παραπάνω, είσαι έτοιμη για το πρακτικό κομμάτι πλέον. ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ!! Είναι πολύ σημαντικό να τον φροντίζεις και να τον ανανεώνεις.Φυσικά και δεν μιλάω για βάψιμο (ως γυναίκα θα το κάνεις, αλλά μη γίνεις και Πατρινό καρναβάλι :P)και διάφορα άλλα κόλπα όπως πιρσινγκ και τέτοια. Αν θες τα κάνεις βέβαια αλλά αφού έχεις τελειώσει με την ολοκλήρωση του παζλ που συζητάμε τόση ώρα. Γιατί δεν μπορείς να μου πεις ότι θες να κάνεις τατουάζ από τη στιγμή που δεν τα έχεις καλά με τον εαυτό σου. Γιατί είναι μια απόφαση ζωής. Μιλάω για μια πιο εύκολη και συνήθη ανανέωση. Η φροντίδα μπορεί ξεκινήσει από ένα απλό χτένισμα και να καταλήξει σε μία κρέμα ημέρας. Εδώ τίθεται μεν θέμα μιας ανανέωσης αλλά τίθεται και θέμα υγείας. Το ανθρώπινο σώμα φθείρεται. Εσύ απλώς θα προσπαθήσεις να επιβραδύνεις αυτή τη φθορά. Μόλις ξεκινήσεις να ασχολείσαι με τον εαυτό σου κατ'αυτόν τον τρόπο θα εκπλαγείς από τη διαφορά. Θα υπάρχει μία αίσθηση ελάφρυνσης από κάθε άχρηστο βαρύ φορτίο. Θα νιώθεις ακόμα πιο όμορφη, γιατί θα ξέρεις ότι περιποιήθηκες το "εγώ" σου. Και έτσι η αυτοπεποίθηση θα πάρει τα πάνω της.

 Αυτά λοιπόν από εμένα. Έχω να σας αποκαλύψω ότι είμαι και εγώ ένα αρκετά ανασφαλές άτομο.Το μοιράζομαι μαζί μας γιατί δεν θα είχε αξία τότε το όνομα του blog μας. Και μιας και μιλάμε για αξία, είναι ώρα να δικαιώσουμε τους εαυτούς μας δίνοντάς τους αυτήν την αξία. Όλα αυτά που ανέφερα ήταν πολύ βοηθητικά για μένα σε διάφορες περιόδους και γι'αυτό τα είπα και σε εσας. Ελπίζω να βοήθησα. Μπορεί για εσάς όλα αυτά να είναι αερολογίες, και αυτό είναι αποδεκτό.

Δική σας, Αγγελίνα..






                                       ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΑΤΑ!!!

                                                        


                                        


Τι να πει κανεις γι'αυτά;Πισωγυρισμα ειναι ,ειτε η αναγεννηση μιας σχεσης, ειτε οι βραδιες που μπορει να περάσαμε με τους/τις πρώην μας.Πάντως, αν το δουμε και επιστημονικά, ερευνες δειχνουν πως μετά το χωρισμο υπάρχουν κάποιες ερωτικες "συνευρεσεις".

 Ωστοσο τι μας συμφερει περισσοτερο; Να κάνουμε ο,τιδήποτε απο τα παραπάνω; Ή μηπως οχι; Η απάντησή μου ειναι η εξής: ΔΕΝ ΞΕΡΩ .Ναι, δεν ειμαι φωτεινος παντογνώστης, ομως μπορώ εμπειρικά και μονο να εκφράσω την άποψή μου.Ελπιζω να φανει πολυτιμη :P

 Αν τον/τη θες ακομα και σε προκαλει με κάθε τροπο για να σε οδηγήσει αλλά και να οδηγηθει στην ηδονή, καλο θα ήταν να μην ανταποκριθεις για το δικο σου καλο.Βεβαια κομματάκι δυσκολο να ξεφυγεις απο συναισθήματα.Ειναι άποδεκτο αυτο.Ειναι κανονας.Τα συναισθήματα ειναι πιο ισχυρά απο τη λογική πολλες φορες (εκτος και αν εισαι αιγοκερος :p). Μη σε νοιάζει τι θα πουν οι γυρω.Αυτο ειναι το λιγοτερο.Η κριτική οπως και να το κάνουμε, απλά υπάρχει καλώς ή κακώς.Το προβλημα σου ειναι άλλο.Αν δωθεις ειναι αυτονοητο το οτι κολλάς με τον/την άλλο/η πιο πολυ.Κάπου εκει σταματά και αυτος/ή να ασχολειται.Θυμήσου πως αυτο δεν εγινε για να τα ξανα βρειτε αλλά για να περάσετε καλά.

 Τώρα αν δε τον/τη θες δεν ειναι παλι ευκολο να παιξεις αυτο το παιχνιδι.Υπάρχουν δυο περιπτώσεις στη φάση αυτή που θα πρεπει να εξετάσεις.1) Παρακινδυνευμενο:Μπορει να αναγεννηθουν συναισθήματα ειτε απο την πλευρα τη δική σου ειτε απο την πλευρα τη δική του/της.Με λιγα λογια δεν υφισταται κάτι αμιβαιο.Μπορει να νομιζε καποιος απο τους δυο οτι εχει ξεπεραστει το ολο θεμα,αλλά η φλογα ξανα δυναμώνει στην ουσια και άντε να δουμε μετά.2)Tα αισθήματα μπορει να εχουν υποχωρήσει οντως ή μπορει να ξανα επανελθουν στην επιφάνεια και απο τις δυο πλευρες.Συνεπώς ειμαστε ολοι χαρουμενοι και κερδισμενοι. :D

 Για πάμε ομως και στο πισωγυρισμα "Ας τα ξαναφτιάξουμε".Δεν ξερω αν πρεπει ή αν δεν πρεπει.Πάντα ήμουν ακολουθος της καρδιάς αλλά ας δουμε τις περιπτώσεις.Ειναι κάτι που ολοι μας ισως εχουμε επιχειρήσει.Θα μπορουσα να πω με μεγάλη ευκολια πως "αν περνάς καλά, it's ok".Πριν κάνουμε ομως το μεγάλο βήμα του πισωγυρισματος, ισως πρεπει να το σκεφτουμε και λιγο λεξιλογικά.ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΑ:συνθετη λεξη:πισω+γυριζω.Ο χρονος του ρήματος εκφράζει κάτι στο παρον αλλα το ρήμα απο μονο του δεν παυει να αναφερεται στο παρελθον οπως επισης και το επιρρημα "πισω".Ποσο καλο μας κάνει ομως το παρελθον;Κάποιος λογος υπηρχε που χωρισαμε.Ο λογος ειναι τα αρνητικά συναισθήματα που νιώσαμε.Αλλά γιατι να γυρισουμε πισω σε αυτά;Ειμαστε πεπεισμενοι οτι ο/η πρώην συντροφος άλλαξε και ξαφνικά μεταμορφώθηκε σε κάτι καινουργιο και καλυτερο.Δεν ειναι κάτι αδυνατο αλλα οπως και να εχει ειναι κάτι πολυ δυσκολο.Δεν ειναι κακο να το διαπιστώσουμε βεβαια μονοι μας δινοντας μια ευκαιρια,αλλα ας μεινουμε σε αυτή τη μια.Αν δουμε οτι η αλλαγή ήταν επιφανειακή ας το λήξουμε εκει.

 Δασκαλιστικο θεμα, ειχα την αναγκη να τα γραψω ομως.Μπορει να βοηθησα κάποιους αλλά μπορει να μη βοήθησα και κανεναν.Μπορει και να βοηθησα τον εαυτο μου.Μπορει αυτος να ηταν ο σκοπος απο τη στιγμη που μοιραζομαστε μυστικά.Ποιος ξερει ομως;

 Δική σας, Αγγελίνα..



                                  ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ!!!

                                                 



Εχω προβληματιστει αρκετά με το ''διαφορετικο''.Ολοι μας εχουμε κατι που μας ξεχωριζει.Αλλά τι ειναι αυτο το ''κατι'' τελικα;Ειναι οι τζιβες;ειναι τα περιεργα βαψιματα;Ή μηπως κατι αλλο;Ειναι ξεχωριστοι αυτοι που εχουνε περιεργο στυλακι;

 ΦΥΣΙΚΑ και ειναι.Ολοι εχουμε τη δικη μας ιστορια,τις δικες μας εμπειριες και τη δικη μας προσωπικοτητα.Δε μας οριζει το στυλ αν δεν ειναι προσωπικο.Κάποιος που υιοθετει ενα ντυσιμο για να προκαλεσει ή για να ανηκει καπου , κανει μεγάλο λάθος αν πιστευει οτι διαφερει.Αυτο γιατι πολυ απλά υπάρχουν πολλοι με παρομοιο ή και ιδιο στυλ.

 Αποψη μου;Βρειτε το προσωπικο σας στυλ αν το επιθυμειτε.Πιστεψτε με η διαφορά θα ειναι πιο αισθητή σε αυτήν την περιπτωση.Θελει ψαξιμο, αλλα πραγματικά αξιζει τον κοπο.


Υ.Γ: Πραγματικά θελω να το αναλυσω και άλλο το θεμα, αλλά πιστευω θα γινω κουραστικη.

   Δική σας, Αγγελίνα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου