Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Ομορφιά;;;



Καλησπέρα , καλησπέρα αυτή η εβδομάδα πέρασε και ήταν αρκετά κουραστική σωματικά γιατί ήθελα μια αλλαγή στην ζωή μου και αποφάσισα να φτιάξω το δωμάτιο μου να το βάψω και γενικά να κάνω μια ανακαίνιση και το αποτέλεσμα για μένα ήταν λυτρωτικό μπορώ να πω , το χρειαζόμουν πάρα πολύ αυτό και κουράστηκα πολύ για να το καταφέρω όχι μόνο σωματικά αλλά και ψυχολογικά . Και φυσικά δεν το έκανα μόνη μου όλο αυτό με βοήθησαν και κάπου εδώ ας πω ένα ευχαριστώ στον Γιάννη (άλλη φορά θα σας πω) .

Αυτή την εβδομάδα θα μιλήσω για ένα θέμα που θέλω να αναφερθώ από την αρχή του μπλογκ αλλά για κάποιο λόγο ποτέ δεν μπορούσα , έγραφα κείμενα και επειδή δεν μου άρεσαν τα έσβηνα τώρα όμως δεν θα το κάνω όπως και να βγει θα το ανεβάσω!

Και το θέμα αυτό είναι η ομορφιά. ΝΑΙ . Πάμε λοιπόν να μπούμε στο θέμα , η ομορφιά είναι ένα επίθετο που αλλάζει νόημα ανάλογα με την εποχή για παράδειγμα ο Πυθαγόρας θεωρούσε όμορφο ότι ήταν συμμετρικό και αυτό επειδή συσχέτισε την ομορφιά με τα μαθηματικά , αυτή η άποψη επικρατεί μέχρι σήμερα . Το επίθετο αυτό συχνά το αποδίδουμε σε ένα άτομο με βάση την εποχή και την "μόδα" και φυσικά όταν θεωρείτε κατά κοινή ομολογία όμορφο π.χ. θα κάνουμε καλλιστεία και θα κερδίσει η πιο όμορφη.

Ύστερα υπάρχει η εσωτερική ομορφιά όπου την χρησιμοποιούμε συχνά για να περιγράψουμε τα θετικά στοιχειά ενός ατόμου που πολλές φορές δεν διαθέτει φυσική ομορφιά . Και οι άνθρωποι θέλουν να λένε πως αυτό είναι το βασικό στοιχείο για να ερωτευτούν κάποιον . Πράγμα που οι τελευταίες έρευνες έχουν ακυρώσει καθώς απέδειξαν πως πρώτα σε τραβάει κάτι στην εμφάνιση του άλλου και ύστερα ο εσωτερικός του κόσμος .

Τέλος έχουμε τον συνδυασμό των παραπάνω δηλαδή ένα όμορφο άτομο κατά την κοινή γνώμη που ταυτόχρονα έχει και ωραίο εσωτερικό κόσμο . Αυτό όμως που πρέπει να καταλάβουμε είναι πως αυτές οι απόψεις είναι τελείως μα τελείως ασταθείς. Το βασικό είναι πως όλοι είμαστε όμορφοι σε διαφορετικά μάτια . Προφανώς υπάρχουν αντικειμενικά όμορφοι άνθρωποι (αυτό που λέμε είχε κέφια ο θεός ; εε αυτό)διότι όπως είπαμε αυτό έχει να κάνει με την εποχή και την κοινή γνώμη . Αλλά ποτέ δεν θα υπάρξει το τέλειο και είναι κρίμα να κυνηγάμε σε όλη μας την ζωή κάτι τέτοιο.

Για κάποιον μπορεί ας πούμε να είμαι ότι πιο άσχημο υπάρχει και για κάποιον άλλο ότι πιο όμορφο . Αυτό πάει ανάλογα με τα πρότυπα και τα γούστα του καθένα . Τι θέλω να πω όμως και γράφω όλα αυτά που μπορεί να τα θεωρείτε αυτονόητα ή και μπούρδες ; Ότι δεν πρέπει να ζούμε με το άγχος . Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να αποδεχτούμε αυτό που είμαστε εμείς πρώτα και ύστερα να προσπαθούμε να μας αποδεχτούν όλοι οι άλλοι .

Δεν μπορείς μια ζωή να νιώθεις άσχημα για αυτό που είσαι , αν δεν σου αρέσει κάτι είναι στο χέρι σου να το αλλάξει ή ακόμα και να το αγαπήσεις ώστε να απελευθερωθείς από αυτό . Εγώ πιστεύω καθαρά στην ενέργεια , όταν ένας άνθρωπος νιώθει καλά με αυτό που είναι τότε αυτό το εκπέμπει στον άλλο , όπως και το αντίθετο αν συνέχεια είσαι με ένα σκυμμένο κεφάλι και προσπαθείς να κρυφτείς προφανώς δεν θα σε προσέξουν . Και θα μου πείτε μα τι σε νοιάζει η γνώμη των άλλων στην τελική ;

Και θα σας πω πως προφανώς δεν σε νοιάζει η γνώμη των άλλων αν εσύ την βρίσκεις να είσαι αξύριστη και αυτό δεν αρέσει , εμένα δεν με απασχολεί αυτό είναι δικό σου θέμα . Αλλά η επιβεβαίωση είναι κάτι που όλοι αναζητούμε και μας κάνει να νιώθουμε καλά , όταν κάποιο άτομο μας κάνει ένα κοπλιμέντο και αυτό δεν είναι κακό . Κακό θα ήταν να είσαι "ζητιάνος" τι εννοώ ; Ότι αν κάνεις τα πάντα απλά για να αρέσεις ενώ τα περισσότερα από αυτά δεν σου αρέσουν εσένα . Όμορφο δεν μπορούμε βάση ορολογίας της λέξης αλλά και κατά την γνώμη μου ότι είναι ψεύτικο παρά μόνο τα αληθινά "έργα τέχνης" ότι δηλαδή είναι φυσικό .

Αυτό μπορεί να είναι δυο όμορφα μάτια , ένα όμορφο σώμα κ.α. Ας ξεκολλήσουμε λίγο από ότι μας πλασάρουν παλιά για παράδειγμα θεωρούσαν όμορφο τον μακρύ λευκό λαιμό τώρα θεωρούμε όμορφο οτι έχει αερόσακους αντί για κώλο βλέπε Κιμ Καρντάσιαν και έχουν καταντήσει όλοι το ίδιο πράγμα βάζουν ένα κάρο καλλυντικά , τρέσες , γυμναστήρια , εξουθενωτικές δίαιτες και πάλι νιώθουν άσχημοι επειδή δεν έχουν απλά αποδεχτεί αυτό που είναι .

Και δεν λέω πως είναι κακό να ενισχύεις αυτό που έχεις , να το περιποίησε ή ακόμα και να το αλλάξεις αν εσύ δεν νιώθεις καλά με αυτό . Αλλά αν εσύ δεν νιώθεις καλά όχι επειδή το λέει η μόδα ή δεν ξέρω και εγώ ποιος . Ας αγαπήσουμε και ας αποδεχτούμε αυτό που είμαστε και ύστερα να έχουμε απαίτηση να μας αποδεχτούν οι υπόλοιποι . Πάψε να πληγώνεις τον εαυτό σου και αγάπησε τον(άκου τα Σάρα μπας και τα εμπεδώσεις)
 

Αυτά από εμένα . Ξέρω , ένα κείμενο τελείως τουρλού και ότι να ναι, αλλά δεν μπορούσα να γράψω διαφορετικά τα είπα όπως θα τα έλεγα σε μια καλή μου φίλη ή στον ίδιο μου τον εαυτό . Αν θέλω κάτι να σας μείνει από αυτό το κείμενο είναι πως πρέπει να αποδεχόμαστε πρώτα εμείς αυτό που είμαστε .

Υ.Γ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου