Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Ενδοοικογενειακό Θάψιμο

                                            

Καλησπέρα συνοδοιπόροι αυτού του τρένου που ονομάζεται ζωή. Ελπίζω να είστε όλοι καλά. 

Υπάρχει έστω ένας από εσάς που να μην έχει θέματα με την οικογένειά του; Αν ναι, μπράβο φίλε μου είσαι πολύ τυχερός και σπάνιος και σε θαυμάζω. Οι περισσότεροι σίγουρα αντιμετωπίζουν κάποια θεματάκια έστω και με κάποιο σόι, αν όχι με την τυπική οικογένεια.
 
Αυτό που λέμε αρνητική ενεργεία ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΥΠΑΡΧΕΙ!! Η δική μου οικογένεια έχει φροντίσει να το αποδεκτώ αυτό θέλοντας και μη.

Είμαστε στη φάση που κάποιοι μεγάλοι και ''σοβαροί'' άνθρωποι προσπαθούν να κάνουν τη ζωή μας πιο δύσκολη από ό,τι είναι. ΕΝΑ ΜΠΛΕΝΤΕΡ. Αδέρφια-ξαδέρφια έχουμε δημιουργήσει κάποιους δεσμούς που δεν διαλύονται με τα λόγια τρίτων ακόμα και αν αυτοί αποκαλούνται ''Οικογένεια''. Μόνο από μαλακίες δικές μας μπορεί να σπάσουμε. Μπορεί να μην βρισκόμαστε συχνά, αλλά όποτε βρισκόμαστε δεν έχουμε να καταλογίσουμε κάτι ο ένας στον άλλο.

Αν αντιμετωπίζετε και εσείς ενδοοικογενειακό θάψιμο, μην προσπαθήσετε να το λύσετε με το άτομο που το προκαλεί. Δεν έχει νόημα. Στα πλαίσια της οικογένειας, πιστεύω, καταλαβαίνεις καλύτερα το γεγονός ότι κάποια πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ. Είναι ένας θεσμός υπερεκτιμημένος θα έλεγα. Αυτό γιατί τους συγγενείς δεν τους επιλέγεις. Το συμπέρασμα από όλο αυτό είναι ότι τυχαίνει τα άτομα που απαρτίζουν αυτή την οικογένεια να μην είναι και οι καλύτεροι άνθρωποι ή στην πιο απλή των περιπτώσεων, να μην ταιριάζετε. Οπότε καλό θα ήταν να μην αναλωθείς. Δες τον άλλο ως έναν άνθρωπο που απλά δε συμπαθείς και δεν του δίνεις και πολλή σημασία.

Το ''γιατί'' γίνεται όλο αυτό το σκηνικό, δεν μπορώ να σας το εξηγήσω. Αυτό που μπορώ να πω μόνο είναι ότι μερικοί άνθρωποι βαριούνται τόσο πολύ και δεν έχουν με κάτι καλύτερο να ασχοληθούν. Συμβαίνει αρκετά συχνά και όχι μόνο σε εμένα. Προκειμένου, λοιπόν, να έχουν κάτι να ασχοληθούν, δημιουργούν μία ''καραμπόλα''. Αυτό πραγματικά τους κάνει  ευτυχισμένους, αλλά με την παθητική έννοια. Είναι άρρωστο όλο αυτό. Το γελοίο με αυτούς είναι ότι αν τους πεις κάτι, θα κλαψουρίζουν και θα κάνουν ένα σωρό επικλήσεις στο συναίσθημα, ε και στο τέλος θα πεις ''Γάμα το''. 

Μην ψάξετε το θέμα παραπάνω. Αν μάθεις κάτι από κάποιον και προσπαθήσεις να αναζητήσεις την αλήθεια, τότε τα πράγματα θα γίνουν πολύ πιο περίπλοκα από όσο περίμενες. Απλά μη δίνεις σημασία σε όποιον βλέπεις ότι θέλει να σου βγάλει το μάτι. Αυτές είναι οι μοναδικές περιπτώσεις που από το ένα αυτί πρέπει να μπαίνει και από το άλλο να βγαίνει.

Είναι ένα δύσκολο κομμάτι της ζωής και μπορεί και να στη διαλύσει κιόλας. Κακά τα ψέματα. Αφιερώστε το χρόνο σας σε αυτά που θέλετε και σε ανθρώπους που θέλετε. Δεν χρειάζεται να ασχοληθείτε. Μερικές φορές τα πράγματα δεν είναι καθόλου διαχειρίσιμα και το βρίσκω απόλυτα λογικό αυτό. Γι'αυτό και εγώ, ως Αγγελίνα, μένω στις τυπικότητες.

Αυτά για σήμερα. Θα μπορούσα να γράφω ώρες ατελείωτες αλλά δε θέλω να ξεφύγω αρχίζοντας να αναλύω φρικιαστικά σκηνικά. Δεν το επιτρέπει η ιδιωτικότητά μου. Αν θα θέλατε κάποια παραπάνω εξήγηση or something όμως, μπορείτε να μου το πείτε. Ξέρω ότι κανένας δεν θα το κάνει, αλλά οφείλω να το πω. 

Δική σας, Αγγελίνα




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου