Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Ας μάθουμε να σεβόμαστε το σώμα μας!!!


Καλησπέρα , καλησπέρα φίλοι μου ελπίζω η εβδομάδα σας να ήταν όμορφη . Η δική μου πέρασε ήρεμα αλλά ταυτόχρονα και με αρκετό άγχος γιατί ; Μα φυσικά για τα δώρα των εορτών , ναι ξέρω μπορεί σαν λόγος αυτό να σας φαίνεται τουλάχιστον χαζός αλλά για εμένα είναι πολύ σημαντικό θέλω με αυτό τον τρόπο να ευχαριστώ τα άτομα που αγαπάω .

Το θέμα που διάλεξα για αυτή την εβδομάδα είναι η ελλιπής γνώση που έχουν οι γυναίκες και οι άντρες για την προφύλαξη και όχι μόνο στις ερωτικές τους επαφές , στην σημερινή εποχή . Αρχικά να τονίσω πως δεν θα το παίξω ξερόλας και ειδικός στο κομμάτι αυτό γιατί δεν είμαι , αλλά θα προσπαθήσω να πω την άποψη μου και ίσως δώσω και μερικές συμβουλές . Αυτό που με εκνευρίζει είναι πως στην εποχή που ζούμε αντιμετωπίζουμε τέτοια θέματα .Ξέρω πολύ καλά πως ένα μεγάλο κομμάτι ευθυνών ανήκει στο εκπαιδευτικό μας σύστημα , δεν γίνεται να μην υπάρχει στα σχολεία μάθημα σεξολογίας από την στιγμή που βιβλία υπάρχουν τυπωμένα και περιμένουν σε αποθήκες . Ευθύνες όμως έχουν και οι γονείς που δεν ενημερώνουν τα παιδιά για κάποια βασικά κομμάτια αλλά και σε γενικό κομμάτι ολόκληρη η κοινωνία που τέτοια θέματα θεωρούνται "θέματα ταμπού" .

Με αποτέλεσμα να έχουμε ενήλικες που δεν γνωρίζουν το σώμα τους και άρα δεν το σέβονται . Δεν μπορώ για κανένα λόγο να σκεφτώ πως μια γυναίκα αλλά και ένας άντρας που είναι ενήλικες και έχουν ολοκληρωμένες επαφές δεν γνωρίζουν τα βασικά . Όπως είπα και παραπάνω δεν έχουν μόνο αυτοί ευθύνη από εκεί και πέρα όμως όταν είσαι ενήλικας πρέπει να τα ψάχνεις και λίγο μόνος σου . 

Σε αυτή την κοινωνία μεγάλωσα και εγώ όπως και άλλοι χιλιάδες , δεν μου εξήγησε ποτέ κανένας κάτι , ίσος λίγο η μητέρα μου αλλά μέχρι ένα σημείο , μόνη μου ενδιαφέρθηκα και έψαξα . Από την στιγμή που έχουμε όλα τα μέσα για να το κάνουμε δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν το κάνουμε . Έχουμε το ίντερνετ που οκ δεν είναι ότι καλύτερο για να ψάξει κάποιος κάτι όταν δεν νιώθει καλά γιατί σίγουρα θα σου βγάλει αποτελέσματα μη έγκυρα αλλά όσο αναφορά γενικές γνώσεις και πληροφορίες είναι αρκετά καλό . Ύστερα είναι η τηλεόραση που ξέρω αρκετά καλά πως δεν είναι και ότι καλύτερο αλλά υπάρχουν πολλές ενημερωτικές εκπομπές που αφορούν την υγεία μας και πραγματικά είναι πολύ καλές . Τέλος είναι τα περιοδικά και οι εφημερίδες και σε αυτά μπορείς να βρει κάποιος άριστα επιστημονικά κείμενα . 

Σε αυτό το σημείο θα απαριθμήσω λίγο κάποια παραδείγματα που έχω συναντήσει :
  • "Έλα μωρέ και να μείνω έγκυος τι έγινε θα το ρίξω"
Σοβαρά ; Πως μπορείτε να το βλέπετε τόσο απλά όλο αυτό ; Η Ελλάδα είναι στις πρώτες θέσεις παγκόσμια στο θέμα των εκτρώσεων και ειδικά σε ανήλικα . Χαρακτηριστικά αναφέρετε πως πλέον το θεωρούν μέθοδο αντισύλληψης . Δεν θα πω καν αν είμαι υπέρ ή κατά (ΚΑΤΆ) αλλά από την στιγμή που υπάρχουν τα προφυλακτικά που είναι α) οικονομικά β) μπορείς να τα βρεις ότι ώρα θέλεις και όπου θέλεις δεν μπορείς να μπαίνεις σε μια τέτοια διαδικασία που μόνο απλή δεν είναι είτε για την σωματική υγειά και το μέλλον της είτε για την ψυχική . 
  • "Το χάπι της επόμενης μέρας"
Κάπως έτσι μου ήρθε και το σημερινό θέμα επειδή μια κοπέλα ρωτούσε σε ένα γκρουπ στο facebook τι συνέπειες μπορεί να έχει τώρα που το πήρε , να τονίσω πως το είχε πάρει χωρίς λόγο ! Όπως και οι περισσότερες που το παίρνουν δεν είναι ούτε αυτό μέθοδος αντισύλληψης , ο οργανισμός δέχεται ένα μεγάλο σοκ εκείνη την στιγμή επειδή είναι πολύ δυνατό σαν χάπι . πράγμα που δεν θέλει και πολύ σκέψη αν σκεφτούμε πως με ένα χάπι σταματάμε μια εγκυμοσύνη . Σαφώς είναι καλύτερο από μια έκτρωση άλλα αυτό δεν σημαίνει κάτι , δεν μπορείς να το παίρνεις όποτε σου καπνίσει έτσι χωρίς λόγο . ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΆ!!!
  • "Δεν μας αρέσει το σεξ με προφύλαξη"
Αρχικά υπάρχουν έρευνες επιστημονικές που λένε πως δεν υπάρχει καμία διαφορά όλα είναι στο μυαλό μας , ύστερα κάπου εδώ να πω πως τα προφυλακτικά δεν είναι μόνο για να αποφύγεις μια τυχόν εγκυμοσύνη αλλά περισσότερο για τα σεξουαλικός μεταδιδόμενα νοσήματα που είναι άκρως επικίνδυνα για τον καθένα μας . Όσο εμπιστοσύνη και να έχεις στο άνθρωπο που είστε μαζί ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος καθώς πολλά από αυτά τα νοσήματα μεταφέρονται και με άλλους τρόπους π.χ. σάλιο , ρούχα , αίμα , τουαλέτες κ.α. Εκτός αν και οι δυο εξετάζεστε τόσο συχνά άρα ξέρετε και πάλι όμως όχι 100%
  • "Δεν έχω πάει ποτέ σε γυναικολόγο"
Πραγματικά δεν ντρέπεσαι έστω και λίγο που είσαι ενήλικη κοπέλα , ζεις σε μια χώρα που δεν είναι ακόμα σε όλα τριτοκοσμική και δεν προσέχεις το μεγαλύτερο δώρο που σου έχει κάνει ο δημιουργός σου; Μέσα από αυτό το όργανο πέρα από τα βασικά που είναι ότι γίνεσαι μάνα και φέρνεις μια νέα ζωή , ότι πιο μαγικό , μέσα από αυτό όμως συνδέεσαι και με τον άλλο νιώθεις ικανοποίηση , ευχαρίστηση κ.α. Οι δικαιολογίες του τύπου δεν έχω λεφτά , δεν προλαβαίνω ή ντρέπομαι απλά δεν στέκουν πουθενά . Υπάρχουν τόσοι γιατροί που μπορούν να σε δουν δωρεάν , στα άλλα απλά δεν αναφερθώ καν . Το τεστ ΠΑΠ είναι το μόνο που μπορείς να δεις τόσα πράγματα από AIDS μέχρι καρκίνους . Είναι πραγματικά κρίμα να μπορείς και απο αφέλεια να μην το κάνεις .

Κάπου εδώ θα σταματήσω τα παραδείγματα όχι επειδή δεν έχω άλλα έχω και πολλά μάλιστα απλά θα βγει ένα τεράστιο κείμενο που θα χαθεί αυτό που θέλω να πω . Αυτό είναι πως ο έρωτας είναι κάτι μοναδικά μαγικό και για την σωματική μας υγεία αλλά και για την ψυχική . Αυτό όπως και όλα θέλουν προσοχή δεν μπορούμε να παραμελούμε έτσι κάποια σημαντικά για εμάς πράγματα όπως είναι η υγειά και αν στην τελική δεν σε ενδιαφέρει η δική σου υγειά και δεν σέβεσαι τον εαυτό σου τουλάχιστον μάθε να σέβεσαι τον άλλο , μην πιέζεται κανέναν και για τίποτα . Τέλος επειδή ξέρω πως πολλά άτομα κορίτσια και αγόρια κάνουν πράγματα που δεν θέλουν αλλά αναγκάζονται όπως π.χ. να μην παίρνουν προφυλάξεις σας ξανά λέω πως κανείς δεν μπορείς να σας αναγκάσει για τίποτα η ζωή και το σώμα είναι δικά σας μάθετε να βάζετε όρια , να το αγαπάτε και να το σέβεστε και μην ξεχνάτε πως η ενημέρωση είναι η καλύτερη πρόληψη . 

Αυτά τα πολλά απο εμένα και για αυτή την εβδομάδα . Ελπίζω να μην σας κούρασα και να σας έβαλα σε σκέψεις να κάνετε το καλύτερο για εσάς . 






Φιλάκιαααα Σάρα💜


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου