Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Βαρεμάρα και πως να την αντιμετωπίσετε





Καλησπέρα συνοδοιπόροι της ζωής. Αυτό το κείμενο είναι και το τελευταίο για φέτος. Κλείνουμε το μαγαζάκι για τις γιορτές. Βέβαια δεν ξέρω κατα πόσο θα ευχαριστηθώ εγώ διακοπές, αλλά never mind. 


Διακοπές λοιπόν. Μία περίοδος που πολλοί αντιμετωπίζουμε το θέμα της βαρεμάρας καθώς δεν ξέρουμε πολλές φορές πως να εκμεταλλευτούμε το χρόνο μας. Εγώ συνήθως απλά χλαπακιάζω ό,τι υπάρχει, Όχι λόγω εορτών εννοείται. Ενώ έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε πράγματα για εμάς, κάποια στιγμή μας καταβροχθίζει και η ανία. Θα μου πεις ότι αυτό μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή και θα έχει πολύ δίκιο, γι'αυτό το λόγο, κράτα το άρθρο στα αγαπημένα σου. Είναι παντός καιρού. Απλώς ήθελα μια αφορμή για να γράψω γι'άυτό. Αλλά κακά τα ψέματα, εμένα η βαρεμάρα με πιάνει πολύ περισσότερο όταν δεν έχω τι να κάνω. 

Η βαρεμάρα ξεκινάει από την ίδια της την ύπαρξη. Άπαξ και βρεθείς να βαριέσαι, ε θα συνεχίσεις να βαριέσαι. Πολλές φορές, ακόμα και το να κάνουμε κάτι άλλο ώστε να μη βαριόμαστε, φαίνεται πράγμα ακατόρθωτο. Πρώτο βήμα είναι να κατανοήσουμε το βαθμό της. Μετα, ανάλογα με το αν βαριέσαι πολύ ή λίγο, προσδίδεις  και την απαραίτητη πίεση για να κάνεις το ο,τιδήποτε. Όλο αυτό φαίνεται κουραστικό, αλλά η βαρεμάρα πολλές φορές μετατρέπεται σε κάτι πολύ κακό. Οπότε καλύτερα να κουραστείς, παρα να κάθεσαι σα χάνος.

Πάμε να δούμε τώρα τους πιο κλασσικούς τρόπους να ξεφύγεις από τη βαρεμάρα που σε δέρνει.

1. Διάβασε αυτό το καταραμένο βιβλίο που πήρες πριν ένα χρόνο.
Η μόνη εμπειρία που έχεις από αυτό το βιβλίο, είναι ότι έχεις διαβάσει τις 4-5 τελευταίες σειρές της τελευταίας σελίδας, Αυτό είναι κάτι που έγινε μέσα στο κατάστημα από όπου το αγόρασες στο μεταξύ, ούτε καν μέσα στο σπίτι σου. Οπότε ξαναδιάβασε το τέλος και θα θυμηθείς για ποιο λόγο το αγόρασες. Ε και έτσι θα δημιουργηθεί μια νέα σχέση έρωτα και πάθους. 

2. Βάλε ακουστικά και περπάτα.
Μια πολύ ωραία περισυλλογή που την ακολουθώ χρόνια εγώ προσωπικά. Δε με πρόδωσε ποτέ. Μη φοβάσαι να πας μόνος σου. Δε χρειάζεται να είσαι πάντα με φίλους. Αποδέξου ότι πρέπει να κάνεις και πράγματα χωρίς τους άλλους. Είναι πολύ όμορφο. Παρατηρείς πράγματα που ίσως ποτέ δεν παρατήρησες. Τον κόσμο, τις κινήσεις του, το μέρος κλπ. Δεν χρειάζεται να είσαι σε ένα σαλέ στα Καλάβρυτα για να απολαύσεις και να ανακαλύψεις την απέραντη ομορφιά αυτού του κόσμου. Οπουδήποτε μπορείς να δεις κάτι ωραίο.

3.Γράψε κάτι.
Ποίημα; Διήγημα; Διάσπαρτες σκέψεις δίχως νόημα;Δεν ξέρω τι θα είναι. Στην τελική δημιούργησε ενα blog σαν και αυτό και άρχισε να καταγράφεις. Αυτό που κάνουμε εμείς, το κάνει και ο Τζον Γουάτσον απο τη σειρά Σέρλοκ (με τον υπέροχο Μπενεντικτ <3) και τολμώ να πω ότι του βγαίνει σε καλό. Γιατί όχι και εσύ:

4. Αν δεν κάνεις δουλειές στο σπίτι, νομίζω ότι ήρθε η ώρα.
Και εμένα μου κακοφαινόταν, αλλά τελικά βρήκα την ηδονή σε αυτό το πράγμα +ένα καθαρό σπίτι (όσο μπορώ δηλαδή, γιατί με το που μαζεύεται πάλι σκατά γίνεται αλλά ποιός νοιάζεται;). Θα δεις ότι η ώρα περνάει πιο εύκολα και ευχάριστα;!

5. Δες κανα ντοκιμαντέρ ή ψάξε για κάτι ενδιαφέρον στο internet.
Δε χρειάζεται να δεις μόνο vampire diaries. Υπάρχουν πιο ωραία πράγματα να δεις και να ψάξεις. Είναι πολύ πιο ελκυστικό να ξέρεις γιατί τα χταπόδια πετάνε μελάνι παρά να ξέρεις γιατί τα βαμπίρ έχουν αυξημένη ταχύτητα.

Αυτά λοιπόν τα λίγα από μένα. Ντάξει, το τελευταίο δεν το ακολουθώ τόσο πολύ, αλλά καμιά φορά με πιάνει. Όλα τα υπόλοιπα με έχουν βγάλει από το αδιέξοδο της βαρεμάρας και με ευχαριστώ γι'αυτό. Καλές γιορτές φίλοι μου. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το 2017. Να περάσετε όμορφα.

Δική σας, Αγγελίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου