Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Εξεταστική




Καλησπέρα αγαπητοί συνοδοιπόροι της ζωής! Όπως καταλάβατε, σήμερα θα μιλήσουμε για την εξεταστική που τόσο πολύ την αγαπάμε. Άλλοι έχουν ξεκινήσει ήδη, άλλοι περιμένουν ακόμα. Είμαι μία από αυτούς που περιμένουν...

Η εξεταστική είναι μια περίοδος παραγωγικότητας όπως και να το κάνουμε. Είναι η περίοδος που αντιλαμβάνεσαι ότι υπάρχουν και άλλα πράγματα εκτός από τις βόλτες και το σπίτι σου. Είναι η περίοδος που ανακαλύπτεις κάτι καινούργιο και ενδιαφέρον στον κόσμο. Είναι η περίοδος που κάνεις ό,τι δεν έχεις κάνει ποτέ στη ζωή σου εκτός απ'το διάβασμα.

Σειρές και anime: Eίναι κάτι που κάνεις έτσι και αλλιώς, όμως η εξεταστική σου δίνει αυτή την κινητήρια δύναμη για να το κάνεις ακόμα περισσότερο. Ανακαλύπτεις ακόμα περισσότερες σειρές, που ενώ ήταν μπροστά σου τόσο καιρό, δεν τις παρατηρούσες ποτέ. Η εξεταστική είναι φίλη σου και είναι εδώ για να σε βοηθήσει να βρεις ακόμα περισσότερες σειρές και anime για να περηφανεύεσαι στους φίλους σου ότι η λίστα σου είναι μεγαλύτερη από τη δική τους. Τους κάνεις να νιώθουν άσχημα και χαίρεσαι γι'αυτό. Μέσα από τις σειρές και τα anime όμως, καταλήγεις σε πολύ όμορφους κόσμους για τους οποίους το διάβασμα είναι άγνωστη λέξη. Ευχαριστείς με ευγνωμοσύνη την έλευση της εξεταστικής και προχωράς στο επόμενο επεισόδιο.

Μουσεία: Ενώ εσύ και οι φίλοι σου, θέλετε τόσο απεγνωσμένα να διαβάσετε, θυμόσαστε ότι υπάρχουν και μουσεία ή αρχαιολογικοί χώροι στην πόλη που σπουδάζετε. Τι να κάνουμε; Δε φταίει κανείς που η μνήμη πήρε τώρα μπρος. Θέλοντας λοιπόν να εξερευνήσετε όλη την πόλη μέχρι να τελειώσουν οι σπουδές σας, τρέχετε από 'δω και από 'κει. Είναι μια ευκαιρία να λάβετε περισσότερη γνώση για τον κόσμο και πρέπει να την αρπάξετε. Μην την αφήσετε έτσι. Δεν είναι ενδιαφέρον να ξέρεις που και πώς δημιουργήθηκε η μαυροδάφνη; 

Τέχνη: Ανακαλύπτεις ότι τελικά είσαι φτιαγμένος για την τέχνη. Η σχολή σου δεν έχει καμία σχέση με αυτήν, ή και να έχει ανακαλύπτεις ότι έχεις προσόντα για κάποια άλλη τέχνη. Το ταλέντο σου είναι αξεπέραστο. Αρχίζεις, γράφεις διηγηματάκια με πορνό περιεχόμενο ή ζωγραφίζεις διάφορα ακατανόητα πράγματα στις σελίδες των σημειώσεων. Διάφορα σχήματα, διάφορα χρώματα. Έχεις γίνει εξπέρτ στην αφηρημένη τέχνη. Παρατάς εξεταστική, παρατάς και τη σχολή και πας σε μια ιδιωτική. 

Facebook: Καταλαβαίνεις ότι έχουν περάσει μήνες και δεν έχεις κοινωνικοποιηθεί στο διαδίκτυο. Πρέπει όμως να γίνει, γιατί αλλιώς δεν μπορείς να έχεις την απαραίτητη δημοτικότητα ως καλλιτέχνης (βλ. παραπάνω κατηγορία). Άτομα που σου την πέφτανε και δεν τους απαντούσες ποτέ, ξαφνικά σου γίνονται συμπαθή και προσπαθείς να τα βάλεις στο friendzone με τρόπο. Όλοι είναι καλοί χαρακτήρες ξαφνικά και προσπαθείς να τους φέρεις κοντά σου, γιατί οι άνθρωποι πρέπει να αλληλοστηρίζονται. 

Νοικοκυριό: Η εξεταστική όχι μόνο ψυχαγωγεί, όχι μόνο θέλει να λάβεις την απόλυτη γνώση, όχι μόνο σε φέρνει πιο κοντά στο συνάνθρωπο, αλλά σε κάνει και νοικοκύρη. Η σκόνη που έχει μείνει από το προηγούμενο καλοκαίρι στο γραφείο σου, κάνει θεαματική είσοδο κατα τη διάρκεια της εξεταστικής. Όλο τον υπόλοιπο καιρό είχες θέμα με την όραση, η εξεταστική όμως ήρθε για να σου ανοίξει τα μάτια. Εσύ επειδή εκτιμάς κάθε αγαθή πράξη, εκμεταλλεύεσαι την ευκαιρία που σου δίνει η εξεταστική να ξεσκονίσεις. Ε, αφού ξεσκονίσεις σου έρχεται να κάνεις και άλλα πράγματα. Άμα ξεκινήσεις μια δουλειά, διαπιστώνεις ότι υπάρχουν και άλλες, είναι γεγονός φίλες και φίλοι. Από το ξεσκόνισμα πας στο σκούπισμα και το σφουγκάρισμα και από εκεί πας στο πλύσιμο της ταράτσας.

Οπότε, όταν έρχεται η εξεταστική μην αρχίζεις τη μουρμούρα. Η εξεταστική είναι φίλη σου και θέλει να σε βοηθήσει. Φτάνει να ακολουθήσεις το πρώτο βήμα, την αποδοχή! Όλα καλά θα πάνε. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι μπορεί να μην πάρεις και ποτέ πτυχίο οπότε μάλλον πρέπει να ακολουθήσεις άλλες πρακτικές. Ξέρεις.. μυστικιστικούς δρόμους  για την εκπλήρωση των σκοπών σου. 

Δική σας, Αγγελίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου