Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Εμπιστοσύνη φίλε μου!!!




Καλησπέρα , καλησπέρα αυτή την εβδομάδα η βροχή πήρε μαζί της και ένα μεγάλο κομμάτι του άγχους μου και επιτέλους χαλάρωσα λίγο . Ευτυχώς για εσάς άλλο ένα κείμενο μου θα σας συντροφεύσει ή και όχι :P .

Αυτή την εβδομάδα στο κείμενο μου αποφάσισα να μιλήσω για την εμπιστοσύνη . Πολλοί είναι αυτοί που λένε πως δεν πρέπει να έχεις εμπιστοσύνη ούτε στον κώλο σου . Και εν μέρει θα συμφωνήσω σε αυτό . Τι είναι όμως η εμπιστοσύνη ; Μια θεμελιώδης έννοια που αφορά όλες τις διαπροσωπικές σχέσεις που αναπτύσσονται κατά την διάρκεια της ζωής μας και λειτουργεί ως βάση αυτών .

Η οποιαδήποτε σχέση για να έχει διάρκεια και να είναι αυτό που λέμε υγιής πρέπει να χτίσει ως βάση της την εμπιστοσύνη , είναι κάτι τόσο απλό ή έτσι ακούγεται και σίγουρα συμφωνούμε όλοι πάνω σε αυτό αλλά το κάνουμε ; Μμμμμ δύσκολα... Γιατί από μόνο του είναι πολύ δύσκολο και θέλει αρκετή δουλεία και από τα δυο άτομα ή και παραπάνω που απαρτίζουν την σχέση όποια και να ναι αυτή είτε οικογενειακή , φιλική , ερωτική , είτε και επαγγελματική.

Η ανθρώπινη φύση δεν βοηθάει και πολύ στο να αφεθείς και να εμπιστευτείς κάποιον και αυτό γιατί έχουμε χαρακτηριστικά όπως ο φόβος και η δυσπιστία κάτι τέτοιο όμως δεν είναι παράλογο και δικαιολογείτε . Αν όμως δεν πάρεις το ρίσκο να δημιουργήσεις έναν δεσμό τότε απλά θα είσαι μόνος σου και ο άνθρωπος δεν μπορεί να ζει μόνος του ( επειδή ξέρω πολλούς που λένε ότι εγώ μπορώ και δεν ξέρω και εγώ τι . Για να σε δω ρε μεγάλε να ζεις μόνος σου, λίγο απλά να σε δω θέλω . Απλά δεν μπορείς ! )

Και θα μου πεις : - ναι ρε Σάρα εγώ κούκλα μου το πήρα το ρίσκο αλλά προδόθηκα -

Μα αν καλέ μου φίλε δεν υπήρχε προδοσία δεν θα υπήρχε η έννοια της εμπιστοσύνης . Είναι απλό δεν μπορούν όλα να είναι τέλεια και όλοι να είναι στην ίδια φάση που είσαι εσύ . Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν μπορείς να ξανά εμπιστευτείς , πρέπει κάθε φόρα να πάρεις ένα ρίσκο . Η εμπιστοσύνη σου προσφέρει πραγματικά μόνο κάλα πάμε να τα απαριθμήσουμε ; (Ναι , θα πάμε θέλετε δεν θέλετε)

  1.     Σε κάνει να είσαι ο εαυτός σου .
  2.     Μειώνει το άγχος .
  3.     Είναι πηγή ευτυχίας .
  4.     Σου προσφέρει σιγουριά .
  5.     Απελευθερώνεις τα συναισθήματα σου .
  6.     Νιώθεις μια εσωτερική δύναμη .
  7.     Ενισχύει τον νου .
  8.     Προσφέρει ισορροπημένη ζωή .
  9.     Επιτυχία σε στόχους ευκολότερα .
  10.     Μειώνει τις φοβίες . 

Αυτά είναι μόνο λίγα από αυτά που σου προσφέρει . Για να εμπιστευτείς όμως κάποιον άλλο πρώτα πρέπει να εμπιστευτείς τον εαυτό σου . Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να γίνει από πολύ μικρή  ηλικία , δυστυχώς όμως λίγοι είναι οι γονείς που το κάνουν αυτό . Στα παιδιά πρέπει να προσφέρεις ασφάλεια και όρια για να σε εμπιστευτούν και αυτό είναι πολύ από απλό , απλά για αρχή να κρατάτε τον λόγο σε ότι μα ότι λέτε και αυτό αφορά και γενικά τις σχέσεις . Δεν μπορείς την μια να λες το ένα και μετά το άλλο .

Τα παιδιά και αργότερα οι ενήλικες που δεν έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα στο να εγκλιματιστούν στην ευρύτερη κοινωνία . Όλα αυτά όμως δεν σημαίνουν ότι βάζω παρωπίδες και πέφτω και στην φωτιά για τον οποιοδήποτε . Όχι , όταν καταλαβαίνουμε πως κάτι δεν πάει καλά ότι και να είναι αυτό το συζητάμε με το άτομο που έχουμε το θέμα. Και ΠΡΟΣΟΧΗ μην κάνετε υποθέσεις γιατί τις περισσότερες φορές δεν ισχύουν και απλά τελικά κλονίζεις εσύ την εμπιστοσύνη του άλλου (μπέρδεμα) .

Και σου γράφει το άτομο που από υποθέσεις ουυυυυ έχει χάσει πολλά βράδια τον ωραίο ύπνο του. Αυτά τα ωραία και για σήμερα. Ηθικό δίδαγμα; Απλά να παίρνετε ρίσκο αξίζει , ακόμα και αν στο παρελθόν σπάσατε τα μούτρα σας . Δεν είστε οι μόνοι αν αυτό σας παρηγορεί . Κάποια στιγμή θα αμειφθείτε . Σίγουρα πάντως από το παιχνίδι της εμπιστοσύνης δεν έχετε να χάσετε τίποτα πάρα μόνο να κερδίσετε και φυσικά όπως είπα πάντα με την κατάλληλη προσοχή . Αν εσείς δεν εμπιστεύεστε τον εαυτό σας μην απαιτείτε να το κάνουν οι άλλοι !


Υ.Γ. : Η φωτογραφία συμβολίζει τον φόβο μας προς την εμπιστοσύνη .Και το τραγούδι απο κάτω που πια έχει γίνει σήμα κατατεθέν δεν έχει καμιά σχέση με το θέμα αποφάσισα να βάζω αυτο που μου κολλάει κάθε εβδομάδα και κάποιες φορές μπορεί να έχει και σχέση με το θέμα . :)


 Η ευτυχία της καρδιάς βρίσκεται στην εμπιστοσύνη.
Ζαν Μπατίστ Λουί Γκρεσέ






Φιλάκιααααα Σάρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου