Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Είμαι καλύτερος από εσένα

                                                    


Καλή Παρασκευή συνοδοιπόροι της ζωής. Τι μου κάνετε ατιμούτσικα;Καλά;Μπράβο!

Το σημερινό θέμα αφορά άτομα που έχουν την πεποίθηση ότι ασχολούνται με καλύτερα πράγματα από ότι ο υπόλοιπος πλανήτης. Είτε θεωρούν ότι είναι ξεχωριστοί, είτε ότι το IQ τους είναι το υψηλότερο. Κάνουν παρέα με όμοιούς τους ή και αν δεν κάνουν, φροντίζουν να θυμίζουν στην παρέα τους ότι είναι σκάρτη κλπ. 

Τους συναντάμε πιο συχνά στην παιδική ηλικία (συμπεριλαμβάνοντας και την αφηβεία) αλλά υπάρχουν και ζουν ανάμεσά μας στην ενήλικη ζωή. Δε θα μπω στη διαδικασία να ψυχολογίσω αυτά τα άτομα, αλλά θα τονίσω τι με ενοχλεί. Δε μιλάω για απλά ελαττώματα (όπως έχουμε όλοι μας έτσι και αλλιώς), αλλά για κάτι που αγγίζει τα όρια της μαλακίας. 

1. Πρώτο και πιο σύνηθες, είναι οι τέχνες. Ο ''γαμάτος'' αυτός τύπος θα κατακρίνει τα γούστα σου και ας το παίζει ανοιχτόμυαλος. Θα είναι σίγουρα του στυλ ''η τέχνη δεν έχει όρια'' αλλά θα σε κράξει επειδή ακούς κάτι το οποίο είναι ρηχό γι'αυτόν. Και κλασσική μουσική να ακούς, αν δε του αρέσει, χάθηκες. Σίγουρα θα εύχεσαι να τον στοιχειώσει ο Μπετόβεν, αλλά μετά θα τον σκοτώσεις όπως και να 'χει οπότε σταματάς τις επικλήσεις. Δεν τον βρίσκεις πουθενά. Είναι πιο ψαγμένος από σένα και θέλει να είναι σίγουρος ότι το ξέρεις, οπότε στο λέει ξανά και ξανά (με τον τρόπο του πάντα).

2. Σου τη λέει για τα ποστς σου στο Facebook. Σου σχολιάζει πότε-πότε αν τον έχεις εκνευρίσει με τις μαλακίες που ανεβάζεις. Αυτός; Αυτός ποστάρει καλύτερα από σένα.  Δεν υπάρχει αμφιβολία. Θα σε κοροϊδεύει πάντα για ό,τι ανεβάζεις. Είσαι πολύ ένα με τη μάζα γι'αυτόν. Παραδειγματίσου, λοιπόν. Το internet δεν είναι απλό πράμα. Πρέπει να μάθεις να ανεβάζεις καλά MimΖ έτσι ώστε να ευχαριστιέται και ο γαμάτος φίλος σου και να ησυχάσει και σένα λίγο η ψυχούλα σου. 

3. Αν είστε συμμαθητές/συμφοιτητές/συνεργάτες την έχεις ψιλογαμήσει. Φυσικά εσύ όλα τα κάνεις λάθος. Μην ξεχνιέσαι, ο γαμάτος πάντα θα είναι καλύτερος από εσένα. Τα είπαμε και πριν αυτά, μη τα ξανα λέμε. Η ζωή σου είναι δύσκολη και δεν μπορείς να τον αποφύγεις κιόλας. Ανυπομονείς να τελειώσει το σχολείο, να πάρεις πτυχίο ή να σε απολύσουν ανάλογα με την περίπτωση. Το να έχεις ένα τέτοιο φίλο ή γνωστό, γενικώς παλεύεται. Το να βρίσκεται για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα της κάθε  ημέρας στη ζωή σου, είναι επώδυνο. Ο ανταγωνισμός, σου κάνει την ψυχολογία κουρέλι και ειδικά όταν δεν παίρνεις θέση σε αυτόν. 

Χαρά στο κουράγιο σας λοιπόν. Έχω αλλεργία σε τέτοια άτομα, γιατί ενώ πίστευα ότι είναι σπάνιο φαινόμενο, γνώρισα τόσα πολλά μέσα στα τελευταία τρία χρόνια, που φτάνουν για μια ζωή.Το θέμα αυτό, προέκυψε από μια τελείως άκυρη αναλαμπή. Βέβαια αυτό δεν το κάνει καλύτερο. Ό,τι μπορούμε κάνουμε. Δεν έχω κάτι να προσθέσω, τα παραπάνω στοιχεία είναι τα πιο κοινότυπα που έχω συναντήσει. Για αντιρρήσεις ή για να μοιραστείτε κάτι παρόμοιο ξέρετε τι να κάνετε. Θα το λέω μέχρι να πεθάνω από εδώ και πέρα και ας μην σχολιάζει ποτέ κανείς.

Δική σας, Αγγελίνα


Υ.Γ: Πάρτε και μια Weyes Blood που είναι όντως πολύ γαμάτη!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου